Proizvodi i usluge

Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV je integrisano poslovno rješenje namjenjeno malim i srednjim organizacijama. Ovo rješenje se svakodnevno koristi u više od 50 zemalja širom svijeta i u više od 50.000 kompanija. Microsoft Dynamics NAV objedinjuje oblasti upravljanja finansijama, obračun plata, proizvodnju, logistiku (nabavu, prodaju, skladištenje), upravljanje kontaktima, menadžmentom ljudskih resursa, projekt menadžment i analizu poslovnih podataka, zaokruženo sve sa velikim mogućnostima izvještavanja. Kao takvo rješenje, omogućava kompanijama da automatizuju i integrišu sve informacije i poslovne procese u jedan jedinstven sistem. Unaprijeđenje poslovnih procesa, sistematizacija rada i povećanje poslovne produktivnosti samo su neke od prednosti implementacije ovog ERP rješenja.
 
 
 
Microsoft Dynamics NAV  omogućava menadžmentu organizacije da dobija potpuni pregled informacija neophodnih za poslovno odlučivanje, dok se zaposlenima omogućava brži i jednostavniji rad uz prekonfigurisane i standardizovane poslovne procese. Konkurentska prednost, efikasno reorganizovanje, kao i fleksibilnost u vođenju poslovanja u potpunosti su podržana ERP rješenjima koja uvode „najbolje poslovne prakse.“
Microsoft Dynamics NAV ima brojne posebnosti i prednosti nad ostalim ERP rješenjima, neke od njih su:
  • Lokalna podrška putem partnera
    Iako je Dynamics NAV globalno rješenje koje se koristi u više od pedeset zemalja svijeta, proizvođač prilikom izlaska na tržište neke zemlje ulaže značajne napore u lokalizaciju rješenja, odnosno prilagođavanje lokalnoj legislativi i poslovnoj praksi. Lokalizacija Dynamics NAV-a (ex Navision) za BiH tržište napravljena je još 2002. godine dok se konstantno prilagođava svim novonastalim legislativnim promjenama. Shodno tome, partneri u drugim zemljama mogu pružiti lokalnu podršku podružnicama u inostranstvu.
     
  • Višejezičnost
    Dynamics NAV je rješenje koje na svim nivoima podržava višejezičnost, što je od izuzetnog značenja za preduzeća koja posluju u međunarodnom okruženju:
    Podržana je višejezičnost korisničkog interfejsa. 
    Podržana je višejezičnost naziva (npr. artikala). 
    Podržana je višejezičnost prilikom ispisa dokumenata.

  • Konstantan razvoj sistema
    Microsoft kao globalno preduzeće konstanto razvija svoje proizvode. Uz to, njegovi brojni partneri širom svijeta, uključujući i Infodom, konstantno razvijaju specifična rješenja koja pomažu razvoju svojih klijenata.  
  • Viševalutni rad
    Dynamics NAV prirodno podržava rad u proizvoljnom broju valuta na svim nivoima sistema, što je također od izuzetnog značenja za organizacije koje posluju u međunarodnom okruženju.
     
  • Tehnologija
    Dynamics NAV rješenje bazira se na provjerenoj tehnologiji koja rezultira sljedećim za korisnike bitnim obilježjima:
    Dokazana pouzdanost i robusnost baze podataka. 
    Skalabilnost rješenja koje podržava rast organizacije. 
    Provjerena tehnologija upravljanja redundantim zapisima podataka i indeksiranjem u svrhu brzih (trenutnih) dohvata bilo detaljnih, bilo sumarnih podataka iz sistema.
  • Otvorenost za integraciju s drugim rješenjima i platformama
    Dynamics NAV je razvijan s idejom integracije s drugim rješenjima i platformama. 
     
  • Dostupnost velikog broja vertikalnih rješenja
    Činjenicu da je Dynamics NAV ujedno i razvojna platforma mnogi su partneri širom svijeta iskoristili za razvoj certificiranih dodatnih (add-on) rješenja za različite vertikale, te tako danas praktički ne postoji privredno područje koje nije pokriveno bar jednim certificiranim add-on-om u koji su ugrađene posebnosti i zahtjevi pojedine djelatnosti. 
Uvažavajući sve navedeno, Dynamics NAV je idealan odabir za ERP sistem u organizacijama koje se mogu prepoznati u nekim od sljedećih karakteristika:
  • Organizacije koje ostvaruju (ili planiraju ostvariti) značajan rast poslovanja te samim time trebaju i ERP sistem koji je u stanju pratiti njihov rast
  • Organizacije koje posluju na više lokacija
  • Organizacije koje posluju u međunarodnom okruženju
  • Organizacije koje su vlasnički povezane s drugim organizacijama u lokalnom ili međunarodnom okruženju
  • Organizacije koje razmišljaju i planiraju dugoročno
  • Organizacije koje svoj IT sistem žele pretvoriti u konkurentsku prednost
  • Organizacije koje investicijom u IT sistem žele postići efekt povećanja vrijednosti kompanije i transparentnosti poslovanja
  • Organizacije koje su svjesne rizika implementacije neadekvatnog poslovnog sistema (izostanak podrške od strane implementatora/proizvođača, zastarijevanje proizvoda, klijent „prerasta“ dobavljača/proizvođača, … ) i spremne su uložiti sredstva i resurse u nabavku rješenja kojima navedene rizike eliminiraju ili minimiziraju.

Odgovarajuću brošuru možete preuzeti na linku.