O nama

Kompanija

 
Poslovni fokus

Poslovni fokus kompanije InfoDom su usluge za strategijsko upravljanje i transformaciju poslovanja te usluge za integraciju ICT rješenja temeljem upravljanja poslovnim procesima, upravljanja znanjem i upravljanja programima i projektima. 
 
Naša postrojenja za razvoj i građenje ICT sistema bazirana su na rješenjima najboljih svjetskih kompanija u pojedinim klasama.

Poslovne vrijednosti za korisnike orijentisane su na povećanje produktivnosti, bolje korištenje resursa, smanjenje troškova i smanjenje poslovnih rizika. 
 

Korisnici proizvoda i usluga su iz područja privrede i javnog sektora.
 

Infodom podržava kompletan ciklus stvaranja vrijednosti kod korisnika: od konzaltinga za strategijsko upravljanje, vođenje programa i projekata, implementacija ICT rješenja, informacijska sigurnost te revizija poslovanja.  

Eko sistem

Operacije InfoDom Grupe pokrivaju kompanije iz Zagreba (Infodom i Teledom), Brussels-a i Sarajeva, te mreža partnerskih kompanija u zemljama u kojima Infodom nema vlastite kompanije.
Razvoj proizvoda i usluga te saradnja sa kupcima temelji se na generičkim modelima i metodologija svjetskih institucija Business Process Management Institute, TeleManagement Forum, Knowledge Management Consortium International i Project Management Institute.
 

U Republici Hrvatskoj, saradnja u ekosistemu InfoDoma čini saradnja sa privrednim korisnicima, s tijelima državne uprave, sa nacionalnim institucijama te strateškim poslovnim partnerima i grupacijama.

Proizvodi i usluge kompanije InfoDom temelje se na alatima i metodologijama IBM-a, IDS Sheer-a, Microsofta i Oracle-a, kod kojih Infodom ima najvišu razinu certificiranih partnerstava.

Organizacijski kapacitet i kultura

Stvaranje vrijednosti temelji se na sposobnostima certificiranih stručnjaka, na  poslovnim procesima orijentisanim na efikasnost, učenje i inovacije, te na virtualnim organizacijama specijalističkih timova vođenih svjetskim metodologijama.
 

Razvoj karijere pojedinca, motivacije i praćenje vlastitog učinka oslonac su za postavljanje vlastite odgovornosti pojedinca za uspješnost. 

Upravljanje kvalitete podržano je QMS sistemom, a u uvođenju je i Europski EFQM sistem upravljanja poslovnom izvršnošću.

Certifikati

Naši uposlenici su stručnjaci u različitim oblastima Informacionih Tehnologija, što dokazuju i certifikati kojima raspolažemo:

- Information Security Management Systems Auditor/Lead Auditor Training Course (ISO/IEC 27001:2005)
- Certified Information System Auditor (CISA) 
- Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC)
- Scrum Master (Scrum.org)
 

Osnovni podaci:
 
Sjedište: Franje Račkog 3, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
ž.rč.  
Godina osnivanja: 2007.
Struktura vlasništva: 100% privatno
Osnivački kapital:  
Temeljni kapital:  
Broj stalno zaposlenih:  
Ugovorni vanjski suradnici: