O nama

Misija

Misija kompanije Infodom je razvoj znanja za potrebe privrede i javnog sektora temeljenog na primjeni informacijsko--komunikacijskih tehnologija.
 
Infodomov poslovni fokus su usluge za izgradnju kompanija znanja te za integraciju poslovanja pomoću platformi za:
  • upravljanje znanjem,
  • upravljanje poslovnim procesima,
  • upravljanje projektima.

Infodom isporučuje usluge temeljem dva vrijednosna lanca:

  • “Kreiranje i ugradnja znanja u tehnologiju”: od oblikovanja poslovnih modela, prijenosa znanja iz svjetskih modela (kao što je eTOM metodologija i best practice procesi određenih industrija), preko primjene UML-a i dizajna objektnih modela, sve do konstrukcije različitih inteligentnih objektnih aplikacija (primjenjujući tri Internet tehnološke platforme (Microsoft, Oracle i IBM)).
  • “Prijenos znanja u organizaciju i povećanje znanja organizacije”: od BPR-a i uspostavljanja funkcija poslovne inteligencije / upravljanja znanjem, preko mjerenja uspješnosti pomoću KPI, uvođenja novih propisa i QMS procedura, upravljanja organizacijskim promjenama, sve do implementacije aplikacija i edukacije zaposlenika.
Bitna odrednica InfoDom-a je oblikovanje novih modela, ali i osiguravanje njihove implementacije te zajedno s korisnikom, izgrađivanje realnih poslovno/informacijskih sistema (sa potpunom sistem-integracijom i jamstvom za uspješnost rješenja-sistema).
Naš pristup izazovima razvoja privatnog i javnog sektora, u uslovima nove ekonomije i u vremenu u kojem izrastaju istinska društva znanja, poseban je i usmjeren prema rješavanju složenosti i dinamike tih izazova.
Temeljimo ga na integraciji sistemskih znanja pravnih, ekonomskih i inženjerskih struka, zatim na zakonskim, privrednim i tehnološkim okvirima, podržanim savremenim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (posebno i sada već uobičajenima B2B, G2B, B2C i B2E pristupima).