Press

Microsoft Dynamics 365


 
 
Kompanija Microsoft je objedinila svoja poslovna rješenja u jedinstvenu platformu pod zajedničkim nazivom Dynamics 365. Sastoji se od modula za Prodaju (Sales), Podršku kupcima (Customer Service), Operacije (Operations), Finansije (Financials), rad na terenu (Field Services), upravljanje projektima (Project Service Automation) i marketing (Marketing).

Platforma je potpuno integrirana s Office 365 alatima, što čini jedinstvenu cjelinu. Za ova poslovna rješenja, razvijeni su i alati koji koriste koncepte umjetne inteligencije i skladišta podataka odnosno poslovnu inteligenciju.
Ova su rješenja prilagođena svim vrstama korisnika, od najmanjih kompanija i samostalnih konsultanata, do velikih međunarodnih korporacija. Ujedno, moguće je uspostaviti poslovni sistem koji će rasti sa svojim korisnicima, te im u svakom trenutku pružati kvalitetnu uslugu uz najpovoljniji cjenovni model. Korištenjem Cloud platforme, ovakav se poslovni informacijski sustav izuzetno brzo uspostavlja, uz minimalne ili nikakve investicije (CAPEX), gdje se svi troškovi pretvaraju u operativne (OPEX). Pri tome se maksimalna pažnja posvećuje sigurnosti i pouzdanosti, kakvu najčešće ne možemo postići sami na vlastitim instalacijama.

Sa stanovišta implementacije, platforma se jednostavno primjenjuje, a partneri postavljaju parametre sistema, kreirajući specifične izvještaje i predloške dokumenata. Za svaku vrstu korisnika postoje predefinirani kontrolni ekrani (dashboard) koji se dodano mogu prilagoditi specifičnostima konkretne industrije.