Press

InfoDom – pouzdani partner za finansijsku industriju i osiguranje

 
 
Kompanije InfoDom i InfoCumulus razvili su partnerstvo i zajednički nastupaju na području Bosne i Hercegovine. Svoje višegodišnje iskustvo u implementaciji Microsoft Dynamics ERP proizvoda, u InfoDomu kombiniraju s izvrsnim poznavanjem poslovnih potreba i regulatornih zahtjeva u finansijskoj industriji i osiguranju. Napredna i inovativna rješenja razvijaju na Microsoft platformi, uključivo i izgradnju tzv. skladišta podataka (Datawarehouse) i poslovne inteligencije (BI).
U InfoDomu su također specijalizirani za povezivanje i integraciju složenih softverskih rješenja, bilo da je riječ o standardnim svjetskim rješenjima ili onima koja su izgrađena po mjeri unutar same kompanije.
Znajući da je riječ o krajnje povjerljivim poslovnim podacima, veliku pažnju posvećuju sigurnosti i zaštiti podataka, u skladu sa svjetskim standardima. Certificirani su za reviziju informacijskih sistema i imaju NATO i EU dozvolu za rad s najpovjerljivijim podacima.

Također, InfoDom poslovna akademija ILBA raspolaže s velikim brojem edukacijskih sadržaja za različite vrste korisnika, od menadžerskog do operativnog nivoa. Dio tih sadržaja je učioničkog karaktera, a dio on-line (webinari i e-Learning). Za pojedine korisnike, ILBA poslovna akademija može organizirati in-house specifične edukacije, u potpunosti prilagođene potrebama naručitelja.
Ove su edukacije izvrsna priprema za implementaciju složenih poslovnih rješenja, čime se povećava sigurnost i kvaliteta takvih projekata. Ukoliko se takva priprema ne napravi, iskustvo pokazuje da se nailazi na veći broj problema pri implementaciji, što direktno rezultira povećanjem troškova i nezadovoljstvom svih sudionika.
Najvažniji doprinos InfoDom konsultanata je uspostava mehanizama mjerenja uspješnosti pojedinaca, organizacijskih dijelova i kompanije u cjelini – CPM (Corporate Performance Management).