Tehnologije

Oracle

Od samog osnivanja Infodom je prepoznao Oracle kao strateškog partnera, snažnog dobavljača modernih tehnologija ali i znanja iz područja razvoja i implementacije aplikacijske programske opreme.

U svom radu koristimo se dobro isprobanim i dokazanim metodama razvoja, kao što je poznata Oracle CDM metodologija. Premda je najveći dio programskih proizvoda razvijen prema CDM metodologiji, u zadnje vrijeme se sve više oslanjamo i na UML kao univerzalni jezik za modeliranje aplikacijskih sustava i metodologije koje se na njemu zasnivaju, kao što je Oracle Unified Method (OUM). S jedne strane snažno oslanjanje na dobro isprobane metodologije, a s druge na sustav kvalitete, jamči nam visoku pouzdanost i kvalitetu gotovih proizvoda.

Kao certificirani Oracle partner imamo pristup najmodernijim i najsvježijim tehnolgijama, ali ne samo da imamo pristup, nego ih zaista i koristimo i sasvim slobodno možemo ustvrditi da koristimo i implementiramo proizvode koji su u samom svjetskom vrhu. Sve naše Oracle aplikacije koriste najmodernije baze podaka (Ora DBMS 10g), aplikacijske poslužitelje (Oracle Application Server (10g), razvojne alate (Oracle Designer, Forms & Reports 10g, Jdeveloper 10G...).

Ako bi htjeli istaći najbitniju značajku naših aplikacija, onda bi to svakako bila njihova snažna orijentiranost na Internet/intranet tehnologije. Gotovo sve aplikacije imaju odgovarajuće Web sučelje, tako da je moguće koristiti ih sa bilo kojeg mjesta ili bilo koje situacije. Dakle, svojim korisnicima osiguravamo pristup do aplikacija bez obzira da li se nalaze za svojim radnim stolom, u udobnosti vlastitog doma ili su negdje na putu, u autu, vlaku ili avionu.

Veći dio razvoja direktno je podržan CASE alatom, Oracle Designer-om. Na taj način smo dobili izuzetnu fleksibilnost aplikacija, visoku dokumentiranost te kvalitetno upravljanje promjenama. Međutim, aplikacije koje nije bilo moguće u potpunosti podržati CASE alatom, nastojimo modelirati tako da se smanji udio programiranja na najmanju moguću mjeru.

Infodom Oracle razvojni tim je pronašao dobitnu kombinaciju ljudi-metoda-tehnologije i svojim korisnicima jamči da može pronaći odgovore na sve izazove poslovnog i tehnološkog okruženja.